First North – från årsskiftet kan svenska fonder öka sin ägarandel.

First North får samma skattestatus som AIM-marknaden i UK och från årsskiftet kan svenska fonder öka sina ägarandelar. För bolag som inte har någon chans att kvalificera sig för Stockholmsbörsens Benchmark Index för bolag som är noterade på stora listan (reglerad marknad) så finns det nu väldigt få anledningar att välja stora listans  Small Cap segment. Välj First North Premier, det är den moderna marknadsplatsen. Idag är det fler bolag noterade på First North än på börsens Small Cap lista. För informationsgivning gäller samma europeiska regelverk (MAR) på First North, Aktietorget, NGM och Stockholmsbörsen.

Dags för First North bolagen att börja bearbeta institutionella ägare mer aktivt.

→ First North – Särskild skattestatus i Storbritannien.

→ Svenska fonder tillåts investera i högriksbolag!