| BENTLEY MED SVENSK ENTREPRENÖR SOM ÄGARE KÖPER LEVERANTÖR OCH TAR SIKTE PÅ BÖRSEN

Bentley köper nyckelleverantörer och engagerar medarbetare inför planerad IPO 

Tyska medicinteknikbolaget Bentley förvärvar det schweiziska medicinteknikföretaget Qmedics och engagerar medarbetare i ett aktiebaserat ersättningsprogram inför planerad börsintroduktion.

Sebastian Buchert, VD på Bentley, säger: ”Med förvärvet av Qmedics säkerställer vi inte bara tillgängligheten av en av våra viktigaste komponenter, utan kompletterar samtidigt vår nyskapade produktportfölj för interventionell radiologi.”

Lars Sunnanväder förklarar: ”Vi ser fram emot den planerade börsintroduktionen av Bentley eftersom den inte bara kommer att stödja ytterligare expansion, utan samtidigt säkerställer att Bentley förblir ett oberoende företag i framtiden.”

Bentleys VD Sebastian Büchert sammanfattar: ”Bentleys team har tillsammans levererat på målen under de senaste åren. Nu när vårt oberoende säkras för framtiden är jag övertygad om att vår framgång kommer att fortsätta i många år framöver. Jag är också glad över att det positiva inflytandet från familjen Sunnanväder också kan säkerställas för framtiden genom att ordförandeskapet skiftar från Lars Sunnanväder till dottern Annika.”

Bentley har ett svenskt ägarbolag och bolaget kommer att fortsätta att driva sin verksamhet från Hechingen i Tyskland också i framtiden. VD Sebastian Büchert förklarar: ”Bentleys ledning är mycket nöjda med att de tidigare aktieägarna har gått med på att ge Bentleys medarbetare engageras i ett aktiebaserat ersättningsprogram. Våra medarbetare har verkligen förtjänat detta med sitt fantastiska arbete under de senaste åren.

LÄNK TILL DI ARTIKELLÄNK TILL DI.TVLÄNK TILL BOLAGETS HEMSIDA