Bästa ordförande 2018

Jubel för vinnarna i DI

Fick frågan om någon styrelseordförande har varit en förebild för mig? Ja, många och den jag först kom att tänka på var Vigo Carlund fd Kinnevik och NetEnt. Jag har haft turen att få arbeta med många superbra och väldigt olika typer av ordföranden som Björn Wolrath och Christer Jacobsson från Pronatortiden, Lars Wedenborn under Nasdaqtiden, Bob Persson på Persson Invest och Bengt Baron på MIPS m.fl..

Tradition är tradition och då spelar det ingen roll att världen runt omkring förändras. Guldklubban i klassen onoterat gick till styrelseordförande i ett bolag som är noterat på Spotlight StockMarket. De bolag som räknas in i klassen noterade är bolag som är noterade på reglerade marknader dvs NGM Equity och Nasdaq Stockholm. Det finns många vassa styrelseordförande i bolag på MTF-marknaderna så i det segmentet misstänker jag att konkurrensen ökar inför nästa år.