BOARDA och Spotlight Stock Market lanserar certifieringsprogram

ROPAs digitaltjänst BOARDA lanserar tillsammans med Spotlight Stock Market en online certifiering för styrelseledamöter och ledande befattningshavare. Certifieringen finns tillgänglig i Spotlight Academy.

Spotlight Academy är ett digitalt samarbete mellan Spotlight Stock Market och digitaltjänsten BOARDA.se. Den digitala akademin som utbildar och vägleder noterade bolag för att underlätta för företagsledningar och styrelser lanserades i juni 2020.

“Vi gör det enklare och tryggare för bolag att vara noterade på Spotlight och bygger vidare på vårt erbjudande med att hjälpa våra bolag att bli framgångsrika på börsen. I Spotlight Academy finns över 100 avsnitt som hjälper våra bolag med just detta. Vi är idag glada att lansera ett certifieringstest där man på ett enkelt sätt kan testa sin kunskap,” kommenterar Emelie Jarnesten, Head of Business Operations, Spotlight Stock Market.

“Vår grundidé är att göra det enklare och tryggare för bolag att vara noterade på Spotlight. Vi bygger vidare på vårt erbjudande med att hjälpa våra bolag att bli framgångsrika på börsen. Därför skapade vi Spotlight Academy, en digital produkt med vägledning kring regler och praxis. Att snabbt kunna ge uppdateringar ser vi som ett avgörande steg för börser framöver. I Spotlight Academy finns över 100 avsnitt som hjälper våra bolag med just detta. Vi är idag glada att lansera ett certifieringstest där man på ett enkelt sätt kan testa sin kunskap,” kommenterar Emelie Jarnesten, Head of Business Operations, Spotlight Stock Market.

“Praxis i aktiemarknaden och regelverk förändras, med en digital akademi kan Spotlight  Stock Market, snabbt och enkelt hålla styrelser och ledande befattningshavare i noterade bolag uppdaterade och ge vägledning. På Spotlight Academy finns fler än 100 avsnitt live med vägledning, mallar och dokumentation för den strategiska planeringen, riskhantering och informationsgivning. I det nya certifieringsprogrammet certifierar vi årligen styrelseledamöter och ledande befattningshavare i MAR-regelverket och informationsgivning på börsen”, kommenterar Jenny Rosberg, grundare av ROPA & BOARDA.

OM SPOTLIGHT

Spotlight är marknadsplatsen där investerare och tillväxtbolag möts. Hos oss är det enklare och tryggare för bolagen att vara noterade. Vi erbjuder en helhetslösning som ökar synligheten för våra bolag genom unika mediesamarbeten. Investerare får genom Spotlight möjlighet att bli delägare i tillväxtbolag i olika branscher från flera länder, däribland bolag som Bahnhof, Freetrailer och Synthetic MR

BOARDA är ROPAs digitaltjänst med fler än 100 avsnitt live audio/video, coachning, vägledning, mallar och dokumentation. Den är skräddarsydd för företagsledningar och styrelser i aktiemarknaden. Digitaltjänsten är indelad i tre teman som innehåller strategisk planering, riskhantering, bolagsstyrning, informationsgivning och IR.