Via Equity & PFA investerar i Advania AB | Nordisk IT-services

Utdrag från Advanias pressmeddelande

Via equity, ett ledande nordeuropiskt private equity-bolag, och PFA har investerat i Advania AB och ingår nu i ägargruppen med en ägarandel som uppgår till 30 %.

Advania bildades 2012 när flera IT-bolag från tre nordiska länder fusionerades, några med rötter så långt tillbaka som 1939. År 2014 förvärvade Nordic Mezzanine, svenska investerare och delar av den nordiska ledningsgruppen, en majoritetsandel i Advania och ändrade fokus mot både tillväxt och ökad lönsamhet. Sedan dess har Advania vuxit betydligt och skapat väldigt goda finansiella resultat.

Gestur G. Gestsson, Advanias Group CEO:

”Medarbetarna är Advanias största tillgång och vår konkurrensfördel. Vi har haft turen att både ha attraherat och behållit några av branschens främsta talanger, som delar visionen att arbeta nära kunderna för att skapa värde för dem. Den visionen och medarbetarnas engagemang är grundläggande för vår framgång. Vi ser fram emot att arbeta med de nya aktieägarna, som inte bara delar vår vision utan också kan ge sin expertis och kunnande till koncernen, vilket kommer att bidra till att öka våra resultat under de kommande åren. Framtiden ser spännande ut.”

Hela pressmeddelandet finns att läsa här↓